23 Ocak 2013 Çarşamba

'Eti Puf'um

Keki için;
2 yumurta
1 su bardağı şeker
            1 su bardağı süt
            1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
 Fırın tepsisinde yağlı kağıt üzerine  döküp incecik kek pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra su bardağıyla kesip pastanın altını elde ediyoruz (en az 20 tane çıkıyor ) yuvarlak haricinde kalan kırıntıları robotta çekiyoruz
     (daha küçük olsun diye su bardağı yerine büyük çay bardağını kullandığım oluyor  )
Kreması ;
                4 su bardağı süt
                4 çorba kaşığı un
                6 çorba kaşığı şeker
                1 paket vanilya
                               Muhallebiden daha yoğun kıvamda pişiriyoruz soğuduktan sonra içine
1 paket kremşanti (toz halde) ilave edip çırpıyoruz.


Pasta altı üzerine 1 kaşık krema üzerinede robotta çektiğimiz kırıntıları ekleyip şekil veriyoruz
Ben tercih etmiyorum ama kremaya damla çikolata eklenebiliyor yada kırıntıların yerine renkli pasta süsleriyle çeşitlendirebilinir  
dip not :) bağımlılık yapıyor

2 yorum:

  1. Sabah sabah yapamam simdi o yuzden bana market yollari gorundu :-)

    YanıtlaSil
  2. market eti pufu değil amaaa
    minyatür köstebek ;)

    YanıtlaSil